23 Mayıs 2017 Salı

Türkiye-A.B.D. ve Türkiye-İngiltere İkili İşbirliği Çerçevesinde Etkinlik Düzenleme Desteği-16 Haziran 2017

01 Ocak 2017 Pazar 14:26 tarihinde eklendi | 18 defa okundu

TÜBİTAK – BİDEB tarafından 2223 - D İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Etkinlik Düzenleme Desteği Programı kapsamında açılan çağrılarla ortak araştırma projeleri oluşturma ve işbirliğinde ortak öncelikli alanlar belirlemeye yönelik aşağıda belirtilen 2 ülke ile yurt içinde düzenlenecek çalıştay, seminer ve toplantılara destek verilecektir.

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında;  ikili işbirliği imkânlarının geliştirilmesi için yapılan çalışmalar doğrultusunda iki ülkedeki üniversite/kurum/kuruluşlarda çalışan bilim insanlarına yönelik, bilimsel ve teknolojik işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen yeni çağrı açılmıştır.

NOT: Yapılan başvurularda davetli konuşmacıların sadece ABD’deki kurum/kuruluşlarda çalışıyor olmaları gerekmektedir.

Türkiye ile Birleşik Krallık arasında; Katip Çelebi-Newton Fonu kapsamında ikili işbirliği imkânlarının geliştirilmesi için yapılan çalışmalar doğrultusunda iki ülkedeki üniversite/kurum/kuruluşlarda çalışan bilim insanlarına yönelik, bilimsel ve teknolojik işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen yeni çağrı açılmıştır.

NOT: Yapılan başvurularda davetli konuşmacıların sadece Birleşik Krallık’taki kurum/kuruluşlarda çalışıyor olmaları gerekmektedir.

Destek Üst Limiti: 50.000 TL

Başvuru tarihleri: 15 Mayıs-16 Haziran 2017

Desteklenecek Alanlar:

1.    Sağlık

2.    Gıda

3.    Biyoteknoloji

4.    Bilgi ve İletişim Teknolojileri

5.    Nanoteknoloji

6.    Enerji

7.    Çevre

8.    Sosyal Bilimler

Detaylı bilgihttp://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/bilimsel-etkinlik/etkinlik-duzenleme-destekleri/icerik-2223-d-isbirligi-ve-oncelikli-alanlarla-ilgili-etkinlik-duzenleme-destegi