2205-Lisans Burs Programı Kapsamında Burs Artışı

TÜBİTAK tarafından 2205-Lisans Burs Programı kapsamında burs miktarlarının tamamında güncellemeye gidildi. Üniversite sınavı sonucunda ilk 1000’de yer alanlar için yeni bir kademe eklendi. Program kapsamındaki 33 farklı burs kaleminde yaklaşık %100’e varan oranlarda artış yapıldı.

2205-Lisans Burs Programı’nda, Yükseköğretim Kurumları Sınavı  (YKS) sonucunda sayısal bölümler için Y-SAY, eşit ağırlıklı ve sözel bölümler için TYT puan türünde ilk 25.000’e girerek yurt içindeki üniversitelerin, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Antropoloji, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, İlahiyat örgün öğretim programlarından birine veya bu bölümlerde çift anadal programına (ÇAP) kayıt yaptıranlar burs almaya hak kazanmaktadır. Aynı zamanda Ulusal ve Uluslararası Bilim Olimpiyatları ile Uluslararası Proje Yarışmalarında ülkemiz adına yarışarak derece alan öğrencilere de üniversitelerin örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptırmaları şartıyla 15 000 TL 'ye kadar 33 farklı  programda burs verilmektedir.

2205- Lisans Burs Programı çağrı duyurusu için tıklayınız.

2205 Lisans Burs Programı 2021 yılı burs miktarlarına ulaşmak için tıklayınız.

2205-Lisans Burs Programı internet sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

Yayın Tarihi: 26/12/2020