CoSME Kümelenme Teklif Çağrısı Yayımlandı- Son Başvuru Tarihi: 02 Aralık 2020

Çağrının temel amacı sektörel ve coğrafi sınırlara bağlı kalmadan kümeler ve iş ağları arasındaki işbirliğini güçlendirmektir. Çağrı; sınırlar arasında ve mevcut sektörel sınırlamalar arasında kümelenme ve iş ağı işbirliğini yoğunlaştırmak ve Avrupa'nın ötesindeki üçüncü ülkelere yönelik stratejik ilgi alanlarında uluslararası kümelenme işbirliğine liderlik etmek için Avrupa Stratejik Küme Ortaklıklarının kurulmasını desteklemeyi hedeflemektedir. 

Bu çağrı temelde, ilgili konsorsiyumların ortak bir uluslararasılaştırma stratejisi geliştirip uyguladıkları, belirli üçüncü ülke pazarlarına yönelik ortak hedefler geliştirdiği ve KOBİ'lerin Avrupa dışındaki üçüncü ülkelere doğru uluslararasılaşmasını desteklediği durumlarda kümelenmenin uluslararasılaşmasını teşvik eder.

Bu faaliyet, Avrupa Stratejik Kümelenme Ortaklıklarının Uluslararası İlişki (ESCP-4i) sayısının ve gücünün artırılmasına katkıda bulunacak ve Avrupalı KOBİ'lerin yeni küresel değer zincirlerine erişmesine ve küresel olarak lider bir pozisyon almasına yardımcı olacaktır.

Hazırlanan proje ile üçüncü ülke pazarlarında en az iki ülke hedeflenmelidir. 5’den fazla ülkenin hedeflenmesi tavsiye edilmemektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Çağrı metni için tıklayınız.

Teklif çağrısı rehberi için tıklayınız.

Başvuru ve ortak arama için  tıklayınız.

Son başvuru tarihi: 02 Aralık 2020

Yayın Tarihi: 10/10/2020
Okunma Sayısı: 699