EMBO New Venture Fellowship Kısa Dönem Araştırma Bursuna Başvurular Açıldı-Son Başvuru Tarihi: 01 Haziran 2021

EMBO New Venture Fellowship’in amacı yaşam bilimlerinde faaliyet gösteren farklı bir araştırma alanına geçmek veya araştırma çalışmalarına yeni bir yön vermek isteyen kariyerinin başındaki bilim insanlarını desteklemektir. Kariyer gelişim bursu olarak, ileri seviye bilim yapan araştırma odaklarını farklı bir yöne kaydırmak isteyen başarılı bilim insanlarına, farklı ve yenilikçi proje fikirleri için ön veri üretmeleri amacıyla verilir.

Proje önerileri alandaki ilerlemenin önünde engel olan önemli bir sorunu ele almalı ve ev sahibi laboratuvar ile ortak araştırma planı içermelidir.

Başvuru Koşulları

- Başvuru sahibi, doktoralı araştırmacı seviyesinde en az 2 yıllık deneyime ve en fazla 2 yıllık grup liderliği deneyimine sahip olmalıdır.
- Önerilen proje, biyolojik bir öneme sahip; belirli bir biyolojik süreç hakkındaki bilgimizi artırmaya yönelik olmalıdır.
- Önerilen proje, başvuru sahibinin mevcut çalışma konusundan farklı, disiplinler arasıaraştırmayı teşvik etmelidir.
- Başvuruda araştırmanın sürekliliğini sağlamaya yardımcı olmak amacıyla yeni işbirlikleri oluşturulması hedeflenmelidir.
- Aynı ülke içindeki iki kurum arasındaki değişim başvuruları dikkate alınmaz.
- Burs, EMBC üye, asosiye üye ve işbirlikçi ülkeleri ve 2021 yılı için Japonya arasında gerçekleşecek araştırma ziyaretleri için verilir.
- Burs, ev sahibi laboratuvarda yapılacak araştırma için verilir.
- Danışmanlık almak, bir kursa veya çalıştaya katılmak için yapılan başvurular kabul edilmez.
- Daha önceden herhangi bir nedenle başlamış araştırma ziyaretlerinin uzatılması için yapılan başvurular kabul edilmez.

Burs Kapsamı

- Destek süresi: En fazla 3 ay (90 gün)
- Seyahat masrafları ve burs: Bursiyerin seyahat ve yaşam masrafları karşılanır. Burs miktarı, ziyaret edilen ülkeye göre değişir.
- Tanıtım: Bursiyerlerin ve projelerinin, burs sırasında ve sonunda EMBO'nun iletişim kanalları aracılığıyla tanıtımı yapılabilir.

Başvuru

- Yılda iki çağrı açılacak ve başvurular alınacaktır.
- Birinci çağrı dönemi son başvuru tarihi: 1 Haziran 2021 (13:00 – CET)
- Değerlendirmeler Eylül 2021’de tamamlanacak; 1 Ekim’de sonuçlar bildirilecek; burs 1 Şubat 2022 itibariyle kullanılabilecektir.
- Başvuru doğrudan EMBO’ya çevrim içi olarak başvuru sistemi üzerinden yapılır.
- Başvuru ve destekleyici belgeler (iki referans, ziyaret edilecek enstitüden kabul yazısı) yalnızca çevrim içi başvuru sistemi üzerinden kabul edilir.
- Başvurular ve ilgili yazışmalar İngilizce olmalıdır.

Detaylı bilgi için tıklayınız

Son başvuru tarihi: 01 Haziran 2021

Yayın Tarihi: 01/05/2021
Okunma Sayısı: 530