Nadir Hastalıklarda Avrupa Ortak Programı 2021 Yılı Çağrısı, Sosyal ve Beşeri Bilimler Alanında Açılacak

European Joint Programme on Rare Diseases (EJP RD), 2021 yılı uluslararası ortak araştırma projeleri çağrısında, nadir bir hastalıkla yaşayan insanların sağlık uygulamalarını ve günlük yaşamlarını daha iyi anlamak ve iyileştirmek için büyük önem taşıyan Sosyal ve Beşeri Bilimler üzerine araştırma projelerini destekleyecektir.

Çağrının genel amacı, farklı ülkelerdeki bilim insanlarını, bilgi ve tecrübelerine bağlı olarak çok disiplinli araştırma projelerinde bir araya getirererek, nadir hastalıkla yaşayan bireylerin geleceği için önemli kazanımlar elde etmelerini sağlayacak araştırmalar ve iş birliklerinin gerçekleşmesine olanak tanımaktır.

Çağrı Başlığı:

“Sağlık Hizmetleri Uygulamalarının ve Nadir Hastalıkla Yaşayan Bireylerin Gündelik Yaşamınının İyileştirilmesi İçin Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları (Social Sciences and Humanities Research to İmprove Health Care İmplementation and Everyday Life of People Living with a Rare Disease)”.

İki aşamalı başvuru süreci benimsenen çağrıda, birinci aşama başvurularının Aralık 2020’de alınmaya başlanması ön görülmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Orjinal duyuru metni için tıklayınız.

Nadir Hastalıklarda Avrupa Ortak Programı (EJP RD) hakkında bilgi için tıklayınız.

Yayın Tarihi: 23/09/2020
Okunma Sayısı: 539