TUBİTAK-2205 Lisans Burs Programı çağrısı 12 Ekimde Açılıyor- Son Başvuru Tarihi: 23 Ekim 2020

TÜBİTAK, 2205-Lisans Burs Programı kapsamında burs verilen programlar arasına “Moleküler Biyoloji ve Genetik” bölümünü de ekledi. Artık Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda ilk 25.000’e girerek Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümüne yerleşen öğrenciler de BİDEB’e başvurmaları halinde burs almaya hak kazanacak. 2205-Lisans Burs Programı olup programın amacı; üniversitede örgün öğretim gören lisans öğrencilerini temel fen ve sosyal bilimler alanlarına yönlendirmek, yaratıcı ve araştırmacı yönlerini ortaya çıkarıp gelişmelerini sağlamak, bilimsel düşünme ve araştırıcılığa yatkınlıklarını geliştirerek geleceğin bilim insanları olarak yetişmelerini sağlamaktır.

2205 Programı kapsamında, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümüyle birlikte, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Antropoloji, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, İlahiyat örgün öğretim programlarında kayıtlı öğrenciler desteklenmektedir.

2205-Lisans Burs Programı web sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

Yayın Tarihi: 10/10/2020