TÜBİTAK Projelerinde Çalışacak Lisans Öğrencileri STAR Bursiyeri Olabilecek- Son Başvuru Tarihi: 30 Kasım 2020

STAR Programı’nın yeni çağrısına göre, TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev alacak lisans öğrencileri, aylık burs ile desteklenecek.

Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca (BİDEB) yürütülen STAR programının yeni çağrısı, lisans öğrencilerinin akademik çalışmalarına ek olarak bilimsel araştırma projelerinde de yer almasını hedefliyor. Çağrıda, lisans öğrencilerinin bilimsel etik kuralları gözetmeleri ve yaratıcılık, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmeleri bekleniyor.

Programa başvurmak isteyen lisans öğrencileri, TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerine star.tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilir.

Alanında uzman panelist/danışmanlar tarafından Genel Ağırlıklı Not Ortalaması ve Üniversite Giriş Sıralamasına göre yapılacak değerlendirmenin ardından bursiyerlik hakkı kazanan öğrenciler 6 ay süresince aylık 750 TL ile desteklenecek. Bu sayede akademik olarak başarılı öğrencilerin ilgilendikleri bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinmesi sağlanacak.

Başvuru tarihleri: 02- 30 Kasım 2020

Başvuru için tıklayınız.

Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Yayın Tarihi: 20/10/2020
Okunma Sayısı: 545